Маркови дрехи втора употреба
Кошница
   0 артикул(а) 0 лв.

Модерни дрехи за дебели – съществува ли такова понятие?

Колко често можем да забележим хора с по-едра фигура, облечени в дрехи с актуален дизайн и модерна разцветка?

 
 

Истината е, че доколкото изобщо съществуват модерни дрехи за дебели хора, то те следват съвсем различни линии и стилове. Това е донякъде обяснимо, тъй като за болшинството дебеланковци е немислимо да носят Skinny jeans, къси поли и рокли, прилепнали блузи и силно вталени сака.

Могат ли обаче дрехите за големи да следват модните тенденции? Необходимо ли е кройките и цветовете да служат единствено за обезличаване на хората с макси фигура? Къде е златната среда? Маркетингови проучвания, проведени в САЩ показват, че 67% от купувачите са в категорията Plus size. Това означава, че една огромна потребителска група се нуждае от модерно облекло, съобразено с особеностите на по-едрата фигура.

Все повече дизайнерски къщи създадоха свои колекции от модерни дрехи за дебели хора, разбрали, че не могат да откажат на цели 67% от купувачите да бъдат модерни, елегантни и стилни. Всъщност, това, което принуди престижните марки да се насочат към пълничките потребители е по-скоро сериозният натиск от тяхна страна.

В последните години бяха формирани различни общности от хора с по-едра фигура, които показаха твърда решимост да се борят срещу физическата дискриминация и да заявят ясно, че заслужават не по-малко от останалите да изглеждат добре както при специални поводи, така и в ежедневието.

Кое предизвика бунтът на дебеланковците?

Причината за бунтът на дебеланковците беше пълното пренебрежение към техните нужди от страна на големите дизайнерски къщи. На пазара липсваха не просто модерни дрехи за дебели, а дизайнерски дрехи, с които пълните хора да могат да покажат добър вкус и класа. Хората с макси размер искаха не просто конфекция с грозни кройки и тъмни, убити цветове. Те искаха облеклото им да бъде изработено от най-скъпите материи, кройките да бъдат актуални и най-вече – да могат да влязат във фирмените магазини на големите брандове без да се притесняват.

Към бунтът на хората от Plus size категорията се присъединиха и родителите на тийнейджъри, страдащи от сериозни хранителни разстройства. Те посочиха, и не без основание големите имена в модата като основна причина за плашещо нарастващия процент на деца и младежи, борещи се с булимията и анорексията. Модните дизайнери налагат от години изцяло погрешни стереотипи относно женското тяло. Всеки намек за женственост и днес бива отхвърлен като не-актуален.

Къде можем да намерим модерни Plus Size дрехи?

Макар вече почти всички световно утвърдени дизайнерски къщи да предлагат свои колекции модерни дрехи за дебели, това съвсем не означава, че можем да ги открием в мола или във фирмените магазини на големите марки. Търсенето е наистина огромно, но в болшинството физически магазини това, което може да се открие са грозни десени, кройки с формата на торба и материи, които се деформират след първото изпиране.

Модерни дрехи за дебели хора, при това модели на именити дизайнерски компании могат да се намерят основно в специализираните онлайн магазини. Те са създадени предимно от хора със същия физически проблем, които искат да помогнат на своите братя и сестри по съдба или от далновидни търговци, които намират за адски глупаво да пренебрегнеш цели 67% от потребителите.
Добавено на: 11.12.2017 20:01
Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация