Маркови дрехи втора употреба
Кошница
   0 артикул(а) 0 лв.

Мода за пълни жени – с какво е по-различна?

Терминът мода за пълни жени не е нещо непознато. Доколкото можем да говорим за ново значение на фразата, то това е присъединяването на висшата мода към нуждите на дамите с по-едра фигура.

 
 

Висша мода за макси дами е нещо, на което сме свидетели в последните години и нещо, което не може да остане незабелязано. Създавайки предимно облекло в размер нула, модните дизайнери от световна величина вече не отричат съществуването и на жени с по-пищна фигура.

С какво е по-различна макси модата от стандартната?

Отговорът се крие в самия въпрос и по-конкретно в думата „стандарт”. Когато разглеждаме модата като цяло, не можем да не направим разграничение между общия термин и специфичната по своята същност мода за пълни жени. При нея всичко е много по-различно – и кройките, и багрите и материалите.

Дамите с едра фигура не се вписват в общоприетия стандарт, с който се съобразяват дизайнерите при налагане на новите трендове. Докато на дамите със стандартно тегло е лесно да предложиш нови решения, то за жените извън нормата удачните промени в кройката са малко като варианти.

Това, с което модните решения при макси дрехите се отличават е:

Тъмни/едноцветни материи

Тъмните цветове имат свойството оптически да вталяват женската фигура, поради което в класическата мода за пълни жени те са най-широко застъпени. Мрачният черен цвят присъства във всяка категория облекло, и докато при официалните и деловите дрехи той е напълно уместен, то при спортните и ежедневни модели говори за пълна липса на фантазия.

Това, което обижда пищните дами е подсъзнателното натрапване на идеята, че пълнотата е дефект, който се нуждае от прикриване, а истината е не винаги такава. Много от едрите дами носят с гордост своята макси фигура и това, че някой се опитва да ги вкарва в рамки не винаги бива приемано радушно. Вече все повече дизайнери предлагат блузи, поли и рокли в ярки цветове и пъстра комбинация от принтове, защото търсенето на свежо попълнение в гардероба е много желано от макси дамите.

Банални кройки

Докато жените със стандартно тегло могат да се радват на нови линии в дизайна на своите дрехи, то общоприетата мода за пълни жени се придържа към едни и същи детайли – свободно падащи материи, разкрояващи се в зоната на талията рокли и блузи, максимална дължина, широки (често набрани) ръкави и пристягане с ластик, вместо с класически колан.

Не е случайно, че само жените дизайнери на модно облекло, които сами спадат към категорията на пълните жени могат да предложат нещо различно. Те са единствените, които знаят как искат да изглеждат макси дамите или поне, от какво искат да избягат. Стереотипите в модата, доколкото има такива, засягат основно макси облеклото.

Слабо предлагане

Не е тайна, че достъпът до качествена мода за пълни жени е силно ограничен. Жените, които искат да облекат нещо оригинално са принудени да си го ушият по поръчка, взаимствайки кройка или създавайки собствена визия за модела. Доколкото може да се открие оптимално предлагане, то е съсредоточено в глобалната мрежа.

Макар всички модни къщи да се надпреварват за сърцата и портфейлите на по-пищните дами, бройките в XXXL размер са силно ограничени, което е странно предвид факта, че само в САЩ процентът на дамите с нестандартно тегло е по-голям от този на жените с идеална фигура – цели 67%.
Добавено на: 29.12.2017 10:17
Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация